Kehonhuolto

90 minuutin kehonhuoltotunneilla teemme vahvistavia Pilates-harjoituksia (ks. Pilates-alasivu) erilaisin syvä- ja dynaamisin venytyksin täydennettynä. Yhdistelmätunnit ovat rauhallistempoisia mutta silti intensiivisiä ja tehokkaita kehonhuoltotunteja. Minulla on Somaattisen venyttelyn ohjaajapätevyys. Somaattisen venyttelyn on kehittänyt Ft Jarmo Ahonen, Somatic Center.

Somaattinen venyttely sisältää sekä venyttely- että stabiloivia harjoitteita erilaisissa alkuasennoissa sekä seisten. Tasapainon hallinta on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia ihmisen vapaassa liikkumiskyvyssä. Sen vuoksi tuntiin sisältyy aina harjoituksia tasapainon parantamiseksi.

Nivelten liikkuvuus ja lihasten venyvyys muodostavat yleiskäsitteen notkeus. Vaikka mm. pilatesharjoittelu parantaakin liikkuvuutta, monet haluavat lisätä notkeutta nopeammin. Tunnilla nivelten liikkuvuutta parannetaan erilaisilla joustavilla sekä pyörivillä liikkeillä. Lihasvenytykset suoritetaan osittain aktiivisesti siten, että venyttelijä oppii samalla tunnistamaan, miten venytyksessä olevaan lihakseen saadaan aktiivinen tuntuma.

Kehontuntemuksen herkkyys vaatii hyvän rentoutumisen. Niinpä tunnin aikana keskitytään myös rentouden opetteluun. Opit käyttämään kehoasi taloudellisemmin, ilman turhaa jännitystä. Kehosi joustavuus paranee ja rentoutumisen myötä energiataso kohoaa!

Varioin ohjelmaa ryhmän mukaan, ja käytän vaihtelevasti erilaisia pienvälineitä kuten palloja, Pilatesrenkaita, -rullia, venyttelynauhoja, käsipainoja jne. Tarvittavat välineet ja alustat ovat valmiina salilla.

Ryhmien maksimikoko on 9 hlöä, joten pystyn ohjauksessa ottamaan jokaisen huomioon.